Welke maat hoed heb ik?

Het bepalen van welke maat hoed je nodig hebt is simpel, maar moet wel even secuur gebeuren. Op deze pagina geven we je instructies hoe je het beste jouw hoofd kunt meten. Gebruik hiervoor een meetlint en meet altijd in centimeters. We raden aan om indien mogelijk iemand te laten helpen, zodat je zo accuraat mogelijk bent.

Hoe je meet is afhankelijk van de draagstijl. Je kunt een hoed dragen op de traditionele manier, maar ook als halo. Kies de stijl die bij je past en hoe jij je hoed straks gaat dragen.

Traditioneel

Hoedenmaten - Traditioneel - Spicy Scarves
  1. Pak het meetlint en plaats het uiteinde op het achterhoofdsbeen (het achterste bot op je achterhoofd).
  2. Breng het meetlint rond je hoofd, zo’n 5 mm boven de oren en over het midden van je voorhoofd of net boven de wenkbrauwen (afhankelijk van hoe je wilt dat de hoed valt).
  3. Zorg dat het meetlint niet te los of te strak zit, en lees het af.
  4. Het aantal centimeters is de juiste maat voor jouw hoed. Mocht je tussen twee maten in zitten, dan raden we je aan de grotere maat te kiezen.

Halo

Hoedenmaten - Halo - Spicy Scarves
  1. Pak het meetlint en plaats het uiteinde op je achterhoofdsbeen (het achterste bot op je achterhoofd).
  2. Breng het meetlint rond je hoofd, zo’n 5 mm boven de oren en langs de bovenkant van je voorhoofd (het begin van de haarlijn).
  3. Zorg dat het meetlint niet te los of te strak zit, en lees het af,
  4. Het aantal centimeters is de juiste maat voor jouw hoed. Mocht je tussen twee maten in zitten, dan raden we je aan de grotere maat te kiezen.

Een hoed is heel persoonlijk

Er bestaat niet zoiets als een algemene perfecte maat. Een hoed is heel persoonlijk en moet zitten zoals jij dat wil. Een strakker zittende hoed blijft beter zitten bij actieve mensen, denk hierbij aan een dagje strand of een festival. De hoed zal hierbij ook hoger op het hoofd zitten. Een losser zittende hoed is prettiger om te dragen voor een langere tijd (meer dan 4 uur) en zit lager op het hoofd.

De maten van Spicy Scarves

Bij Spicy Scarves verkopen we hoeden in de maten 52 ,54 ,55 ,56 , 57, 58 en 59.