Spicy Talk – Meet the maker

In Spicy Talk praat ik met onze muzes, vrouwen die mij inspireren en waarvan ik vind dat jullie hun verhaal moeten kennen. In dit specifieke geval leidde het zelfs tot een spetterende samenwerking. Deze energiebom ken ik al jaren en volgde haar persoonlijke en waardige verhaal op de voet. Op het moment dat ik met de voorbereiding van de Follow the Sun collectie begon en op zoek ging naar hand gehaakte omslagdoeken, was zij daar ineens met haar passie. Niets productie in het buitenland, ik wilde het hier en door haar, want ik geloof in de kracht van empowering women. Lees hier het prachtige en krachtige verhaal van de vrouw die de meest waanzinnige kleurrijke omslagdoeken haakt.
“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” (Pippi Langkous).

Ik begin mij voor te stellen met deze zo betekenisvolle woorden. Mijn naam is Bianca, ik ben 41 jaar en woon samen met mijn man Alex in Tilburg. In december 2018 kregen wij het verdovende nieuws dat ik borstkanker heb. Ik schrijf bewust “wij” want kanker heb je niet alleen. Om er toen echt bij stil te staan was helaas geen tijd. We zaten onmiddellijk in een rollercoaster van onderzoeken, uitslagen, chemotherapie, operaties en bestralingen. En toch vond ik tussen al deze hectiek ook het besef mij te laten vallen, vertrouwen te hebben in de behandelingen en vooral vertrouwen te hebben in mijzelf en mijn lichaam. Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan.
Ik bevind me nu in de nazorg, alle 6 maanden controle in het ziekenhuis bij mijn oncoloog en best heftige hormoontherapie de komende 5 tot 10 jaar.
En dan stap je uit die rollercoaster…., ik had nu tijd nodig om te voelen. Graag wil ik jullie laten weten wat mijn unieke proces en transformatie geleerd heeft. Ik ontdekte snel een speciale rust in mijn hoofd en lichaam. Ondanks het grote vraagteken voor de toekomst voel ik mij zo puur en echt. Het raakte mij diep te ontdekken wat ik al die jaren niet voelde, namelijk liefde, aandacht en respect voor mijzelf.
Opeens had ik zoveel tijd omdat ik lichamelijk niet meer in staat was om mijn oude werk op te pakken. Achteraf wilde ik dat ook niet meer. Ik had altijd al de droom om iets creatiefs te doen, met mijn hart, ziel en met mijn handen. Een groot voorbeeld voor mij, al jaren, is Waheeda. Wat had ik altijd zo een fijn gevoel als ik op de pier in Scheveningen mijn jaarlijkse cadeautje van Spicy Scarves ging kopen bij haar. Zoveel liefde, gelukkig zijn en houden van wat je doet. Dat straalt deze mooie vrouw uit. Wat is dat een levensgeluk.
Het zaadje was al lang voor mijn ziek zijn geplant besef ik nu. Ik ga het doen, ik ga mijn droom leven. Wij vrouwen hebben allemaal ons eigen verhaal en ieder loopt haar eigen weg en tempo waar zij zich fijn bij voelt. Jij bent mooi, krachtig en waardevol. Ieder doek zal precies dit uitstralen. Een omhelzing voor jezelf! Kleuren die de melodie van je ziel zijn, uniek zoals jij bent. Melkita’Ulamun, “Strong and brave heart”. 

Het haken zelf heb ik van mijn oma geleerd toen ik 12 jaar was. Het woord haken zegt het al, je haakt de naald om het garen/touw en dat kan op prachtig mooie manieren. Door de gehaakte lussen ontstaat er een geweldig patroon. Voor mij is het keer op keer een sensatie om kilometers garen door mijn handen te laten gaan. Graag werk ik met puur garen zoals 100% acryl, katoen of de fantastische merino wol. Iedere kleur weerspiegelt een bepaald gevoel voor mij. En dag voor dag, zelfs uur voor uur zie ik het Masterpiece in mijn handen groeien. En als de naald dan uit gedanst is, word ik zo ontzettend gelukkig wetende dat er een warme omhelzing voor jou klaar is.

Spicy Scarves heeft de handen in één geslagen met de creatieve en inspirerende Bianca. Van iedere verkochte sjaal uit deze crochet collectie, doneren wij 5 % van de opbrengst aan de KWF kankerstichting.

Heel veel liefs,

Bianca en Waheeda

🧶handmade
🧶handmade
🧶handmade
🧶handmade

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om jou een optimale ervaring te bieden op onze website.