Spicy Talk – Angelique Erkens

Angelique Erkens-Spicy Talk
In Spicy Talk praten we met onze muzes, onze eigen Natural Beauties over hun dag en natuurlijk hun persoonlijke stijl. In deze editie Angelique Erkens, 42 jaar, medewerker dementiezorg, verpleging nachtdienst in een particuliere verpleegsetting, moeder van 4 en woont in Scheveningen.

1. Hoe ziet jouw dagelijkse routine eruit?

Mijn dagelijkse routine is elke week een wisseling , aangezien ik 8 dagen werk ( 1 dagdienst en 7 nachtdiensten) en dan zes dagen vrij ben.
Als ik kijk vanuit mijn werkweek werk ik van half elf tot 7 uur, dan kom ik thuis, maak ik mijn dochter klaar voor school en ga dan meestal slapen.
De rest van de dag doe ik wat dingen in en rondom het huis. In een nachtdienst week is je hele systeem vreemd en je ritme in de war. Je went eraan maar het blijft een raar iets.
Ik kom net als iedereen vaak wel uren in de dag tekort 😂

Soms is het in slaap komen na een dienst een probleem, ligt er ook aan wat voor een nacht je hebt gedraaid, het kunnen rustige nachten zijn, maar ziekte of overlijden beïnvloedt ook veel, dat neem je dan nog mee naar huis.
Zeker in de periode van de corona, maak je je dan enorm veel zorgen over jezelf, je collega’s en de bewoners en het eigen gezin.

Sinds het uitbreken van de corona is ook het werk vele malen anders dan normaal. Beschermend werken, veel meer schakelen, heel intensief. Ook lijkt het soms of je werkt in een totaal andere wereld, de spontaniteit voor ons en deze doelgroep is eraf, geen uitjes bijna geen bezoek. Soms gescheiden werken in twee groepen van collega’s,al al maanden werken met beschermende middelen..allemaal dingen die de zorg leveren ingewikkeld maken en wij als verpleging niet altijd de warme zorg kunnen geven die wij graag willen, vanwege de afstandsregels.
Al met al maken we er het beste van en ik ben trots op alle collega’s in welke verpleegsetting dan ook voor hun inzet, toewijding en eigen opoffering in hun privé om zoveel mogelijk de bewoners te beschermen. Chapeau!

In mijn vrije week moet ik eerst weer acclimatiseren, qua tijd, qua omgeving en het loslaten van bewoners. Meestal na twee dagen thuis ben ik weer “thuis” dan nemen we de tijd voor elkaar , genieten we van een avond thuis met een goede film of serie en een lekker drankje, 1 keer in de maand komt mijn beste vriendin op bezoek ( werkt ook in de zorg dus lastig plannen) dat is de enige die ik in deze Corona tijd zie dus daar kijk ik enorm naar uit.
Ik rommel wat in huis, wandel veel met de kleine dame, Nikkie van bijna zes jaar. Sporten doe ik thuis, disq en step-aerobiscs.
We zijn regelmatig te vinden in de ijssalon van mijn man en even uitwaaien op de boulevard van Scheveningen .
Ik steek veel tijd in het zo gezellig mogelijk maken van de dagen die ik thuis en vrij ben.

2. Wat betekent Natural Beauty voor jou?

Natural beauty is voor mij juist waarschijnlijk een hele andere betekenis. Ik relateer het aan mijn werk.
In mijn werk is de Natural beauty stand: dat wil zeggen wat je ook aan doet of hoe mooi je jouw haren kapt , de bewoners zien je innerlijke schoonheid….jouw warmte, jouw zorg. Dat is mooi.

Ik ben van nature iemand die wel graag fijn voor de dag wil komen op een in mijn ogen subtiele manier, ik houd enorm van kleding, schoenen en accessoires. Ik heb er ook teveel van.
In mijn vrije tijd steek ik wel tijd in hoe ik voor de dag kom.
Hou van verschillende kleding stylen, maar het moet mooi zijn en comfortabel.
Accessoires die tijdens mijn werk niet mogen draag ik dan wel veel. Shawls en sieraden. Zeker de shawls van Spicy worden geregeld om mijn nek terug gevonden als ik vrij ben, dat maakt mijn outfit geheel af.
Ik gebruik wel zoveel mogelijk natuurlijke producten , zoals de crèmes die ik gebruik als meeste van mijn make up, shampoo.

Maar voor mij is een Natural beauty dus van binnen die je mooi kan aankleden van buiten.

3. Welke items zijn favoriet van de NB collectie en wat staat er nog op jouw wishlist? 

De comfy pakken, de Dominique en Caramel shawls en de kaftans en kimono’s zijn prachtig!!!!
De kaftan Agate Camel en de kimono Smokey Quartz staan nog op mijn lijstje, de kaftan Black Onyx ook…overigens de mondkapjes van spicy doen het voor mij ook erg goed. Wat zijn ze leuk.

Ik ben fan van vooral rustig kleuren en rustige stylen ….en ook met de shawls van Spicy kun je daarmee elke kant op…van de zomer twee kaftans gezocht, daar woonde ik in bijna, maar o zo praktisch en in 1 handomdraai ben je klaar voor weer een drukke dag en zie je er nog leuk uit ook.

Klinkt cliché maar zo’n beetje alles wat uit de handen van Waheeda komt is elke keer weer prachtig! Verliefd vanaf de allereerste shawl die ik bij haar kocht. Ook een aantal keer als cadeau gekocht voor iemand en is altijd een uniek cadeau geweest. Zelfs een keer een shawl gewonnen samen met mijn vriendin…..

Mooi en duurzaam, das heel belangrijk.

4. Welke boodschap wil jij andere Natural Beauties meegeven?

Als vrouw hebben wij volgens mij de meeste fases door te maken in het leven. Naast dat, ook altijd een druk leven. Probeer ondanks alle drukte altijd tijd te maken voor jezelf, ik zelf geef dat advies maar kan er zelf ook niet altijd wat van, maar blijf wel altijd aan mijn vrouw zijn denken.

Wij zijn sterk, en staan tijdens alle dingen vaak stevig in onze schoenen. wij schakelen de hele dag door, van moeder naar collega naar vriendin….Maar de innerlijke kracht die je uitstraalt en de warmte die je kan delen, dat is beauty alom.

En wat betreft de buitenkant…ja inderdaad Spice IT up! Kleed je zoals jij dat wilt, iedere vrouw, leeftijd , vorm, gewicht , doet er niet toe. Doe wat jij wilt!

En maak het af voor je deur uitgaat met een beetje Spicy Scarves, succes en complimenten gegarandeerd!

Liefs, Angelique

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om jou een optimale ervaring te bieden op onze website.