Spicy Scarves: 4 years and counting…

De meest gemaakte opmerking: ‘Hoe ben je hierop gekomen…’

Ik ben Waheeda, ik ben al meer dan 24 jaar “ in de mode”. Als parttime verkoopster begonnen tijdens mijn studie Textiel Management en opgewerkt tot store manager van een van de mooiste Italiaanse modehuizen gevestigd in Nederland. Toen de positie vrij kwam om inkoopster te worden voor dit merk, pakte ik de kans met beide handen aan…

Ik kon gaan reizen en mijn creatieve hart werd hier heel erg gelukkig van. Ik heb er de meest invloedrijkste modemensen ontmoet en mee mogen samenwerken en van mogen leren.

Ondernemend en creatief als ik ben, bedacht ik een accessoire voor mijn eigen lifestyle, eentje die ik makkelijk mee op reis kon nemen, eentje die voldeed aan al mijn wensen, die vertaalde wie ik ben en waar ik voor sta. Ik bedacht er zelfs een naam bij.

Het was pas tot ik bevallen was van mijn tweeling boys, dat ik mij realiseerde dat DAT is wat ik ging doen: niet meer voor een baas werken, maar als kersverse mama mijn eigen tijd en leven indelen…

Ik wist dat het niet makkelijk zou zijn, het was crisis en iedereen raadde het me af. Per slot van rekening had ik geen mega investeerder achter me staan. Maar met een dosis gezond verstand, mijn partner, mijn tomeloze passie en een schat aan ervaring in de branche… always follow your heart, it knows the way!

‘Spicy Scarves…een briljante naam!’

Deze naam zegt natuurlijk alles over mijn product, maar nog meer over mijzelf! Geboren en getogen in Nederland, lekker westers met een oosters pittig laagje. Ik ben een laagjes mens, in mijn kleding, in mijn gedachte en in mijn filosofie.
Mijn ontwerp bestaat uit lagen: verschillende kleuren, materialen en stijlen… en daar komt dan mijn filosofie weer om de hoek kijken: ik laat je graag zien hoe je door te mixen van lagen, een nieuwe creatie kunt krijgen.

‘…& Action’

Ik begon gewoon, samen met mijn partner Daniël met een zelfgemaakte collectie van 20 sjaals op handmade markten en events. Niets geen strak businessplan, maar een jaar later realiseerde ik al de webshop en vanaf dat moment heb ik ook maar mijn vaste baan opgezegd. Ik kreeg bestellingen, stond op nog meer events en kreeg er de eerste winkels bij, die in het nog prille Spicy Scarves geloofden…

Door onze eigen stijl wisten we ons te onderscheiden en daardoor naamsbekendheid te creëren op social media. Een jaar later openden we onze eigen Boutique Shop op de Pier in Scheveningen, om een vast punt te hebben waar klanten naar kunnen uitwijken en alle sjaals kunnen passen, voelen en soms hun eigen sjaal kunnen samenstellen op een van onze create your own events!

4 jaar later…

We produceren de sjaals nog steeds zelf. Onze stoffen ontwerpen/bedenken we zelf, we pakken iedere sjaal nog steeds zelf in en leveren de service die je van ons gewend bent. Ook dragen we graag ons steentje bij aan natuur en mens en werken samen met leveranciers die zijn gecertificeerd zijn voor het werken op milieu vriendelijke manieren en die ervoor zorgen dat hun werknemers een normaal betaalde baan hebben. We snijden onze stoffen helemaal op en proberen te zorgen voor zero afval.

Ons DNA is nog steeds dezelfde als 4 jaar geleden: unieke, bijzondere, handgemaakte sjaals voor alle vrouwen die van origineel en authentiek houden, in kleine oplages… niets geen massa!

Doordat we alles dichtbij huis houden, houden we vast aan onze identiteit en herkenbaarheid. Het is zo mooi om te zien dat we een grote vaste klanten kring hebben kunnen opbouwen en er komen iedere dag nieuwe fans bij. Voor deze vrouwen willen we uniek en origineel blijven. Door onze prijs- kwaliteitsverhouding blijven we altijd scherp, we willen heel veel leveren voor deze prijs. Ik heb geen zin om een goedkoop massa product te maken, dan ga ik wel wat anders doen.

‘If you want to be original, get ready to be copied!’

Hoe vaak we niet hebben gehoord: ‘dat kan ik zelf ook wel’ en we hebben natuurlijk ook wel eens een slappe kopie voorbij zien komen. De copycats proberen we altijd weer voor te blijven. Wij weten als geen ander waar onze originele stoffen vandaan komen, hoe ze worden gesneden en waar onze klant van houdt.

‘If it doesn’t kill you, it will only make you stronger’

Ondernemen is gokken, knokken, durven en doen! Niet bang zijn om op je bek te gaan en klappen te incasseren. En daar zijn we inmiddels goed in geworden. Er zijn momenten geweest dat ik de handdoek in de ring wilde gooien, dat we bijna failliet waren en toch weer de moed en de kracht vonden om door te gaan. Op dat soort momenten verlang ik weer naar een baan met salaris en geen gedoe… voor 15 minuten.

‘4 years and counting’

Ik hoop dat we dit mooie merk nog lang mogen blijven doen. Ik krijg heel vaak de opmerking: ‘Het gaat goed hè?’ en weet nooit zo goed wat ik daar mee moet. Mijn standaard antwoord is dan: ‘work in progress’ en zo is het maar net. We zijn op een punt gekomen dat we bedrijfsmatig belangrijke beslissingen gaan nemen, zodat we kunnen blijven voortbestaan.

We gaan ons aanbod vergroten en zaken als productie op een andere manier invullen, uiteraard op een manier die bij ons past. Er komen mooie samenwerkingen aan. Als klein bedrijf geloof ik in samenwerken met anderen, samen ben je sterker en creatiever. Het houdt je scherp. We gaan graag een Spicy toekomst tegemoet.

Spicy love,

Waheeda

16 reacties op “Spicy Scarves: 4 years and counting…

 1. Sharon van Dijk-Lobatto zegt:

  Heel mooi verhaal, echt waarheid en doorzetten, wat zijn jullie topper ook dat jullie prachtig tweeling boys. Jullie doet super goed! Ik. hoop dat jullie in toekomstige goede positieve.
  Trots op jullie. Liefs Sharon

 2. Petra zegt:

  Jullie verdienen het. En blijf doorgaan op deze manier. Achter het goed gaan zitten heel wat zorgen en uurtjes zweet. Zo mooi om te zien hoe de beauty’s iedere collectie nog meer power en klasse krijgen. ????????????

 3. LIA VAN HEEL zegt:

  Ik vind jullie GEWELDIG. Ben ook een keertje in Scheveningen geweest. Wat een leuke shop. Elke saaie trui wordt weer leuk om te dragen. Ik gen 64 maar voel me fijn met jullie shawls. Ga zo door KANJERS. Gr. Lia

 4. Dorothy zegt:

  Gefeliciteerd met jullie 4-jarig bestaan!! Jullie maken echt fantástische dingen, jammer dat het voor mij zo ver weg is, want ik wil altijd graag zien en voelen wat ik koop. Ik heb pas 1 práchtige sjaal van jullie, maar zo gauw als ik in Scheveningen kom, kom ik weer langs. Het kopen bij jullie is alleen al een feestje. Niets is jullie teveel en jullie denken ook met de mensen mee. Gewoon top dus, ga zo door!!!

 5. Mieke zegt:

  Wauw! Wat mooi! En ineens besef ik dat mijn route op die van jou lijkt. Naast mijn baan een eigen praktijk starten, geen bedrijfspand maar mijn hart volgen, na een jaar ontslag genomen en nu weer een jaar later zijn we aan het verbouwen om mijn toekomstplannen te realiseren. Je bent een voorbeeld! Het is vallen en snel weer opstaan. Niet twijfelen maar gewoon gaan! Dicht bij jezelf blijven en je hart volgen!
  Ik ben blij met mijn Spicy Scarves!! Succes met je mooie bedrijf!

 6. Timna zegt:

  Toen ik een paar jaar geleden voor het eerst bij jullie pop-up store kwam in Scheveningen was ik meteen verkocht! Dit kwam door de enorm mooie producten, maar ook door de passie waarmee je me vertelde over een sjaal. Die combinatie maakt het nog specialer! Elk jaar trakteer ik mezelf op een Spich scarve. Dat noem ik nog eens mezelf verwennen en er voor altijd van na genieten! #fan van af het begin!

Geef een reactie

Deze website maakt gebruik van cookies om jou een optimale ervaring te bieden op onze website.