Spicy Recipes

Spicy Scarves gaat zonder meer over het mixen van verschillende ingrediënten om samen één geheel van te maken. Het zit in ons DNA en we maken er geen geheim van dat we ons hierdoor vaak laten inspireren. Fashion en food gaan voor ons hand in hand samen. Niet te veel, alles met mate. We hebben nu een aantal van onze favoriete Sugar & Spice recepten verzameld om jou te inspireren, om jouw zintuigen te prikkelen.

Huisgemaakte pesto

Naast fashion hebben we nog een andere grote liefde: koken (en eten natuurlijk). Dat merken jullie ook wel aan onze smaakvolle namen. We delen onze passies graag, dus zijn we op het idee gekomen om jullie ook te inspireren met simpele receptjes. En wat is er nou lekkerder dan verse pesto?

 

 Benodigdheden

– Olijfolie
– 3 handen verse basilicum
– 2 tenen knoflook
– 30 gram pijnboompitten
– 30 gram parmezaanse kaas
– Zout en peper (naar smaak)

 

 Bereidingswijze

1. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan totdat deze lichtbruin zijn.

 

2. Haal de blaadjes van de basilicumplant en was deze.

 

3. Pel de knoflooktenen en snij ze in stukjes.

 

4. Pak een keukenmachine en maal de basilicumblaadjes, de knoflook, de pijnboompitten en de Parmezaanse kaas tot een gladde massa.

 

5. Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe totdat de juiste dikte ontstaat.

 

6. Breng de groene pesto op smaak met zout en peper.

 

Eet smakelijk!

SpicyScarves - Macarons

Zelf macarons maken

Felle kleuren, diverse smaken en eindeloze combinaties: jullie snappen wel waarom we van macarons houden. Dit inspiratiereceptje is dan ook: zelf macarons maken!

 

 Benodigdheden
– 200 gr amandelmeel
– 200 gr poedersuiker
– kleurstof, liefst in poedervorm
– 150 gr eiwit
– 55 ml water
– 200 gr suiker
– snuf zout
– 420 gr botercrème of ganache

 

 Bereidingswijze

1. Doe het amandelmeel, de poedersuiker, de kleurstof ende helft van het eiwit in een grote kom en meng dit goed door tot een homogene massa.

 

2. Doe het water met de suiker in een steelpan en breng dit aan de kook.

 

3. Doe de andere helft van het eiwit met een snuf zout in de kom van een keukenmachine en begin het eiwit op te kloppen als de suikersiroop de temperatuur van 113 °C heeft bereikt.

 

4. Haal de suikersiroop, zodra deze de temperatuur van 118 °C heeft bereikt, van het vuur en giet deze al kloppend op de eiwitten. Laat dit mengsel kloppen tot het tot lichaamstemperatuur is afgekoeld.

 

5. Meng 1/3 van het opgeklopte eiwit met het amandelmengsel. Voeg als dit goed gemengd is het overige opgeklopte eiwit toe en meng dit tot het mengsel wat slapper begint te worden. Het heeft de juiste structuur wanneer het langzaam van de spatel af valt.

 

6. Doe het mengsel in een spuitzak met een glad spuitmondje van ongeveer 1 centimeter doorsnede. Spuit macaronschelpen van ongeveer 3½ centimeter doorsnede op een met bakpapier beklede bakplaat. Klop op de onderkant van de bakplaat zodat kleine luchtbelletjes aan het oppervlak van de schelpen verdwijnen.

 

7. Laat de macaronschelpen ongeveer 1 uur drogen op kamertemperatuur, je moet er met een vinger aan kunnen komen zonder dat het beslag blijft plakken. Op vochtige dagen kan het drogen langer duren; het is wel belangrijk om dit goed te doen, omdat de macarons anders geen voetjes krijgen, of kunnen barsten.

 

8. Bak de macarons op 150 °C in 14-18 minuten gaar. Haal de macarons na het bakken met bakpapier en al van de bakplaat en trek ze pas van het bakpapier als ze geheel zijn afgekoeld.

 

9. Vul de macarons met ganache of botercrème.

 

Bon appétit!

Gemberwater

Onze Ginger sjaal en Ginger kaftan zijn natuurlijk vernoemd naar de supergezonde gemberwortel. Gember bevat veel vitamines en mineralen en heeft een pijnstillende, ontstekingsremmende en ontgiftende werking. Een glas gemberwater is een uitstekende gezondheidsboost!

 

Zo maak je gemberwater:

 

 Benodigdheden

– Een stukje gember van 3/4 cm (hoe meer, hoe pittiger de smaak)
– Een halve citroen
– 750 ml water
– Honing (naar smaak)

 

🔪 Bereidingswijze

1. Schil de gember en snij hem in dunne plakjes, of rasp deze (raspen maakt het pittiger)

 

2. Pers het sap uit de citroen

 

3. Kook het water samen met de gember 10-15 minuten

 

4. Voeg het citroensap toe

 

5. Laat het afkoelen tot het geheel koud is

 

6. Schenk een glas in, voeg eventueel wat honing toe en enjoy!

 

Je gemberwater is nog enkele dagen houdbaar in de koelkast.

Pimientos de padròn

Vandaag is onze Green Pepper sjaal de inspiratie voor een supersimpel recept: pimientos de padròn. Deze groene geurige peper is niet heet en heerlijk als borrelhapje. Alleen even bakken en klaar, perfect voor straks dus!

 

🌶 Benodigdheden
– 2 eetlepels (arachide)olie
– 200 gr pimientos de padrón
– Zeezout

 

🔪 Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een wok, en laat deze goed heet worden

 

2. Bak de pimientos op hoog vuur ongeveer 4 minuten of tot de pepers zwart beginnen te blakeren.

 

3. Neem de pimientos uit de pan en bestrooi ze naar smaak met het zeezout.

 

🍷 Tip: pimientos de padron gaan uitstekend samen met een lekkere verdejo, dan kun je die vast in de koelkast leggen. 😉