Spicy Care(s)

Toen ik begon met Spicy Scarves wilde ik niet alleen maar een mooi product leveren, maar ook een eerlijk en oprecht merk neerzetten. Dat komt terug in de stoffen die ik selecteer, hoe we produceren en welke leveranciers ik kies om mee samen te werken. Op deze pagina leg ik je uit hoe we er voor zorgen dat jouw prachtige sjaal met de grootste integriteit wordt gemaakt.

We care about quality

Spicy Scarves onderscheiden zich door unieke luxe stoffen. Om die kwaliteit te garanderen reis ik persoonlijk de hele wereld over om ze uit te kiezen.

Van Frankrijk tot Marokko en van Rusland tot India mix ik de mooiste authentieke en nieuwe stoffen om mensen kennis te laten maken met die cultuur en met eigen ogen te zien waar mijn sjaals van gemaakt worden. Zo weet ik zeker dat we alleen het allerbeste leveren en weet jij zeker dat jouw sjaal niet zomaar een sjaal is.

We care about our planet

Ik vind het milieu erg belangrijk, en vind dat ik als ondernemer een verantwoordelijkheid heb om dit zo min mogelijk te belasten. Alle Spicy Scarves worden handmatig vervaardigd, zonder energieslurpende machines. We produceren zoveel mogelijk in Nederland, en in plaats van vliegkracht transporteren we over de weg.

We hanteren een ‘zero waste’ beleid, waarbij we ervoor zorgen dat er geen stoffen worden weggegooid en verdiepen ons in de mogelijkheden voor het volledig gebruik van duurzame stoffen.

Onze verzenddozen en shoppingtasjes zijn van gerecycled papier en de sjaals worden verpakt in mooie zakjes die bedoeld zijn om te bewaren, en niet om weg te gooien.

Ik geloof in consuminderen, dus geven we eerlijk en oprecht advies en leveren we een hoogwaardig product dat tijdloos is en een leven lang mee gaat.

We care about people

Ik kies onze leveranciers zorgvuldig, en vind het belangrijk dat zij voldoen aan de Spicy standaard. We bespreken met onze partners in ieder land de gezondheids- en veiligheidssituatie in de fabrieken en werken uitsluitend samen met bedrijven die hun werknemers eerlijke lonen en normale werktijden bieden.

We zien erop toe dat ze de hiervoor benodigde overheidscertificaten bezitten en bezoeken regelmatig de fabrieken en vakbeurzen waarop onze leveranciers aanwezig zijn.

How to care for your Spicy

Een Spicy is een uniek juweeltje in jouw kledingkast, dus raden we je aan er goed voor te zorgen. Zo hou je jouw sjaal mooi:

Limited Editions:
Alleen stomen bij een professionele stomerij

Sjaals met franjes:
Alleen stomen bij een professionele stomerij

Overige sjaals, inclusief wol:
Handwas koud, 20℃.

Let op! Bij wasmachines staat het koude handwasprogramma vaak standaard op 40℃, zet deze handmatig naar beneden!

Strijken en bewaren
Je kunt je Spicy strijken, maar let hierbij goed op de instructies van jouw strijkijzer en strijk de stof alleen aan de binnenkant. Strijk nooit de franjes! Opbergen kan in het speciale meegeleverde zakje.