The Spicy Story So Far …

Ik ben Waheeda, een bevlogen Amsterdamse met een multiculturele achtergrond en een liefde voor reizen. Al die invloeden hebben me gevormd en fascineren me nog steeds. Het is de kern van Spicy Scarves, en dit is mijn verhaal.

Na jaren voor grote modemerken als Giorgio Armani te hebben gewerkt, besloot ik in de zomer van 2014 dat het tijd was om mijn eigen visie en creativiteit los te laten op de wereld. En zo werd Spicy Scarves geboren. Ik ontwierp een sjaal met verschillende lagen uit verschillende stoffen, en zo samengesteld dat ze zowel als sjaal, omslagdoek of cape te dragen is. Maar Spicy moest niet zomaar een volgend mode bedrijfje worden. Ik was (en ben) vastbesloten om mijn idealen na te leven, ook al wist ik dat dat niet altijd makkelijk zou zijn. Maar het is wie ik ben, en wat ik wil dat mijn bedrijf is. Dus hier staat Spicy Scarves voor:

Diversiteit en inclusiviteit
Spicy Scarves is er voor alle vrouwen. En nee, dat is niet alleen een leuk marketingzinnetje. Het is hoe ik het voel. Je moet een Spicy kunnen dragen ongeacht lichaam, leeftijd, huidskleur, achtergrond of noem maar op. Een Spicy is er voor iedereen, en kan altijd. Dat zie je ook terug in het concept. We denken niet in maten maar in vormen en geloven dat als een vrouw zich op haar gemak voelt, ze het mooiste is.

Stoffen van over de hele wereld – maar wel eerlijk.
Tijdens mijn reizen heb ik mooi contacten gelegd met kleine, ambachtelijke stoffenleveranciers in bijvoorbeeld India, Rusland en Bali, maar ook dichterbij huis in Italië en Frankrijk. Die unieke stoffen verwerken we in de sjaals en kleding. Het belangrijkste tijdens dit proces is integriteit. Ook de ondernemers daar moeten beloond worden voor hun werk en de kwaliteit die ze leveren. De werkomstandigheden moeten goed zijn en ik betaal altijd een eerlijke prijs. Wij verdiepen ons in de mogelijkheden voor het volledig gebruik van duurzame stoffen. Spicy gaat niet om zo goedkoop mogelijk produceren, maar om het leveren van iets bijzonders wat een leven lang meegaat.

Duurzaamheid
Maatschappelijk verantwoord ondernemen is tegenwoordig een beetje een modewoord, maar ik heb er vanaf de eerste dag veel aandacht aan besteed. Hoe we produceren, vervoeren, verpakken… ik denk altijd aan mens, dier en milieu. Spicy Scarves is ‘slow fashion’, wat wil zeggen dat we niet overproduceren. Dit kunnen wij doen doordat we produceren in ons atelier in Amsterdam en dus snel kunnen schakelen. We hanteren een ‘zero waste’ beleid: niets wordt weggegooid. Last but not least zijn onze verpakkingen van organisch materiaal, en vervoeren we binnen Europa uitsluitend per vrachtauto, niet per vliegtuig.

We zijn inmiddels 7 jaar verder. Er is veel gebeurd. We zijn van marktjes naar een prachtige brand boutique op de Pier in Scheveningen gegaan, we hebben een waanzinnige webshop opgezet en zijn nu volledig online en verkrijgbaar in diverse winkels. Spicy Scarves is uitgegroeid tot een lifestyle brand, met niet alleen sjaals maar een complete accessoire lijn en fashion voor de pittige, zelfverzekerde vrouw. En die idealen? Die zijn altijd overeind gebleven.

Veel liefs,
Waheeda

Omslag deluxe sjaals