The Spicy Story So Far …

Ik ben Waheeda, een bevlogen Amsterdamse met een multiculturele achtergrond en een liefde voor reizen. Al die invloeden hebben me gevormd en fascineren me nog steeds. Het is de kern van Spicy Scarves, en dit is mijn verhaal.

Na jaren voor grote modemerken als Giorgio Armani te hebben gewerkt, besloot ik in de zomer van 2014 dat het tijd was om mijn eigen visie en creativiteit los te laten op de wereld. En zo werd Spicy Scarves geboren. Ik ontwierp een sjaal met verschillende lagen uit verschillende stoffen, en zo samengesteld dat ze zowel als sjaal, omslagdoek of cape te dragen is. Met veel liefde en passie bracht ik Spicy Scarves op de markt en we groeiden als bedrijf. Idealistisch als ik ben wilde ik, naast een mooi product, iedereen een boodschap mee geven en mijn best doen de beste versie als bedrijf te zijn. Dus hier staat Spicy Scarves voor:

Diversiteit en inclusiviteit – Spicy Scarves is er voor iedereen. Je moet een Spicy kunnen dragen ongeacht lichaam, leeftijd, huidskleur, achtergrond of noem maar op. Dat zie je ook terug in het concept. We werken vanaf het begin met gevarieerde modellen samen die ons merk vertegenwoordigen en vragen onze klanten om advies. Zo denken we niet  zozeer in maten maar in vormen en geloven dat als een vrouw zich op haar gemak voelt, ze het mooiste is. Ondanks dat we ons richten op vrouwen, hebben we ook een aantal unisex items toegevoegd voor mannen. Wie weet wat de toekomst nog brengt…

Stoffen van over de hele wereld – maar wel eerlijk.Tijdens mijn reizen heb ik mooie contacten gelegd met kleine, ambachtelijke stoffenleveranciers in bijvoorbeeld India, Rusland en Bali, maar ook dichterbij huis in Italië en Frankrijk. Die unieke stoffen verwerken we in de sjaals en kleding. Het belangrijkste tijdens dit proces is integriteit. Ook de ondernemers daar moeten beloond worden voor hun werk en de kwaliteit die ze leveren. De werkomstandigheden moeten goed zijn en ik betaal altijd een eerlijke prijs. Wij verdiepen ons in de mogelijkheden voor het volledig gebruik van duurzame stoffen. Spicy gaat niet om zo goedkoop mogelijk produceren, maar om het leveren van iets bijzonders wat een leven lang meegaat.

Duurzaamheid – Maatschappelijk verantwoord ondernemen is een onderwerp waar we continue in verbeteren en waarin we nieuwe manieren zoeken. Hoe we produceren, vervoeren, verpakken… we denken altijd aan mens, dier en milieu. Spicy Scarves is ‘slow fashion’, wat wil zeggen dat we niet overproduceren. Dit kunnen wij doen doordat we produceren in ons atelier in Amsterdam en dus snel kunnen schakelen. We hanteren een ‘zero waste’ beleid: niets wordt weggegooid. Onze verpakkingen zijn van gerecycled materiaal, en we vervoeren binnen Europa uitsluitend per vrachtauto, niet per vliegtuig.

We zijn inmiddels 7 jaar verder en er is veel gebeurd. We zijn van marktjes naar een prachtige brand boutique op de Pier in Scheveningen gegaan, we hebben een waanzinnige webshop opgezet en zijn nu volledig online en verkrijgbaar in diverse mode en lifestyle winkels. We hebben een fantastische trouwe en groeiende community weten op te bouwen. Spicy Scarves is uitgegroeid tot een lifestyle brand, met niet alleen sjaals maar een uitgebreide accessoire – en kledinglijn voor de pittige, zelfverzekerde vrouw. En die idealen? Die zijn altijd overeind gebleven.

Veel liefs, WaheedaOmslag deluxe sjaals