The Spicy Story So Far …

Geboren in Amsterdam met een multiculturele achtergrond, kwam Waheeda Afriat in contact met diverse culturen. Haar verlangen om te ontdekken, deed haar de wereld over reizen en zo nog veel meer leerde over de verschillende culturen en hun samenleving.

Haar tweede liefde is mode en na haar opleiding Textiel Management, werd ze inkoper voor het high end Italiaanse merk Giorgio Armani. Zo kwam het voor dat ze de ene dag in de straten van Delhi, India stond en de volgende dag in de showroom in Milaan, Italie. “Dat immens grote contrast heeft mij altijd gefascineerd, hoe beide werelden er op elk op hun eigen wijze zo mooi uit kunnen zien. Ik hou van de ‘East meets West’, vibe. “

Omdat zij meestal reisde met niet meer dan haar handbagage, bedacht zij een accessoire die zij zowel binnen als buiten kon dragen, en die haar in een handomdraai van chic naar casual kon omtoveren. Ze creëerde een shawl, die bestaat uit verschillende lagen en materialen, geïnspireerd op haar verre reizen, haar liefde voor kleur en materiaal en de ‘glamour of life’. Om het leven van vrouwen te verfraaien in een handomdraai.’ Spicing up their lives’!

Na 15 jaar nauw te hebben samengewerkt met modepers, stylisten, vakmensen en prominente Nederlanders, maar vooral met ‘echte vrouwen‘,vond ze het tijd voor haar vrije geest.
Spicy Scarves werd geboren in de zomer van 2014 en het werd direct een succes omdat vele vrouwen zich in het merk herkennen.

“Wij vrouwen staan in het dagelijks leven voor vele uitdagingen. Van de ochtend tot de avond hebben we vele rollen te vervullen. Dit doen we met liefde en overtuiging. We hebben niet veel tijd om op zoek te gaan naar dat wat past in ons drukke leven. Je goed voelen en er krachtig uitzien hoort daarbij. Daar komen mijn designs van pas: er in een handomdraai jouw bestaande garderobe mee oppeppen en nieuwe mogelijkheden creëren. Of je nu op het schoolplein staat, een werkbespreking hebt, een citytrip doet of naar een feest gaat, met Spicy Scarves voelt dat natuurlijk. Wij gebruiken comfortabele, rijke en bijzondere materiaal- en kleurcombinaties waarmee we mixen en layeren. Dat doen we op een manier waarbij wij uniek in de wereld mee zijn. Net als wij vrouwen zijn: Unieke Multitaskers, die willen vlammen.’

Het ontwerp van Spicy Scarves is een uniek design, bestaande uit meerdere lagen en materialen. Je kunt de sjaals op verschillende manieren dragen, zowel buiten om je warm te houden of binnen als onderdeel van jouw outfit. Bij iedere sjaal zorgen wij er voor dat je er casual en chic uit ziet op een pittige manier.

SPICY SCARVES: SJAALS VOOR VROUWEN MET PIT

With Love from Waheeda