Onze stoffen

Bij Spicy Scarves reizen we de hele wereld over om de beste stoffen te vinden voor onze sjaals. Iedere stof wordt handmatig geselecteerd en moet voldoen aan de Spicy standaard. Dat betekent niet alleen dat het luxe, comfortabel, zacht en sterk moet zijn, maar dat we ook aandacht hebben voor de herkomst en het productieproces. Zo zorgen we ervoor dat onze stoffen eerlijk vervaardigd worden tegen goede lonen, en dat er zo min mogelijk dierlijke producten worden gebruikt. Op deze pagina leggen we je meer uit over onze verschillende stoffen.

Bouclette / Bouclé

Bouclette of Bouclé wordt gewoven uit diverse materialen zoals katoen of wol. Het bestaat meestal uit losse patronen en het oppervlak van deze stof kenmerkt zich door nopjes, lussen of krulletjes. Het is een warm en luxe materiaal dat ook wel bekend staat als de ‘Chanel stof’.

Chiffon

Chiffon is een dunne, sterke, lichtgewicht stof in effenbinding en is gemaakt van fijn, strak getwist garen. Het werd oorspronkelijk van zijde gemaakt maar tegenwoordig vind je het ook van verscheidene synthetische vezels zoals kunstzijde of katoen.

Eco Lammy

Eco Lammy is een warme en comfortabele kunstmatige schapenvacht van 100% polyester met een synthetisch lederen achterkant. Het is niet te onderscheiden van een echte schapenvacht en past in onze visie om te zorgen voor mens en milieu.

Eco Leer

Eco Leer is net als onze Eco Lammy gemaakt van 100% polyester. Het is een bijzonder zachte stof die niet van echt leer te onderscheiden valt en past tevens in onze visie om te zorgen voor mens en milieu.

Fluweel

Fluweel is een zachte, fijne en glanzende gewoven stof waarbij rechtopstaande pluizen, de zogenaamde pool van zijde of katoen met de kettingdraden zijn meegeweven en zijn afgesneden. Tegenwoordig worden ook andere (synthetische) stoffen voor fluweel gebruikt.

Georgette

Georgette is een lichtgewicht zijde of polyester geweven textiel met een pure textuur. Het weefsel bestaat uit strak gedraaide crêpe vezels en is zeer sterk. Het is iets zwaarder dan chiffon en tevens ondoorzichtig.

Pavlovo Posad Wol

Pavlovo Posad wol is een authentieke stof die sinds 1795 in Pavlovo Posad, even ten oosten van Moskou, in Rusland wordt vervaardigd. De stof kenmerkt zich door karakteristieke patronen en het is een cool wool: het houdt je warm in de winter en verkoelt in de zomer.

Suedine

Suèdine is een fluweelachtige stof met een korte pool. Het is een synthetische variant van suède en heeft een luxe en zachte look en feel. Net als ons Eco Lammy en Eco Leer past suèdine in onze visie om te zorgen voor mens en milieu.