De studio in met de herfstcollectie

Het is als de geboorte van je kind…

Het is lastig om precies uit te leggen hoe ik me voel op de avond voordat we de studio in gaan met de nieuwe collectie. Ondanks dat ik het al jaren doe blijft het enorm spannend en geloof me, ik heb een kort nachtje. Het is het moment dat je datgene waar je maanden aan gewerkt hebt en zo dicht bij je hart ligt aan het publiek gaat tonen. Het voelt als de geboorte van een nieuw kindje. Vindt iedereen haar net zo mooi en leuk als ik?

Het lijkt allemaal zo makkelijk, maar er komt nogal wat kijken bij een shoot. Er moeten moodboards gemaakt worden, een model, visagiste en fotograaf geregeld worden, er moet nagedacht worden over de styling en de belichting en zijn alle samples er eigenlijk wel op tijd? Het is maar een kleine greep van dingen die geregeld moeten zijn voor we daadwerkelijk de studio in kunnen. Maar uiteindelijk, na weken voorbereiding, is het dan zover: de dag van de shoot.

Goede voorbereiding is het halve werk

’s Ochtends om half 9 stap ik de studio in met een tas vol nieuwe sjaals. 25 stuks waar ik mijn ziel en zaligheid in heb gestort, en ik ben er apetrots op! Terwijl fotografe Isabel Sánchez Olid begint met het opbouwen van de lichtopstelling hang ik de nieuwe collectie aan kledingrekken en kies ik de combinaties waarmee ze straks op de foto gaan. Maar eerst worden ze nog even gestoomd en gestreken, want het moet er natuurlijk op en top uitzien!

Ondertussen arriveren ook model Tess Mirani en visagiste Brigitta Danay. Ze beginnen gelijk aan het opmaken en toveren direct een glimlach op mijn gezicht. Tess is prachtig en helemaal Spicy en Brigitta is gewoon een kunstenares. Ze kunnen het duidelijk goed met elkaar vinden. Ik laat ze lekker hun ding doen want dat gaat helemaal goed komen.

Last but not least komen ook mijn communicatiestrateeg Sander ter Haar en mijn schoonzus (en steun en toeverlaat) Gracia Afriat binnen. Zij worden het team binnen het team dat de foto’s gaat selecteren. Ook hier merk ik instant chemie, en ik voel mezelf gelukkig al wat rustiger worden. Samen lopen we nog even de styling door. Aan alles voel ik dat het een geweldige shoot gaat worden, en de spanning verandert in puur enthousiasme.

Lights, camera, action!

Half 11. De lichten staan, alles hangt klaar en Tess ziet er waanzinnig uit. Tijd om de collectie vast te gaan leggen! 25 sjaals en 3 nieuwe vesten (surprise!) betekent 56 foto’s dus het wordt aardig aanpoten, maar we schieten uit de startblokken. Vanachter de computer klinkt de ene ‘oeh’ en ‘ah’ na de andere, en dat is vaak een goed teken. Natuurlijk kijk ik regelmatig even mee en ik kan niet anders dan trots zijn. De collectie is echt heel mooi geworden.

Rond de lunch staan de eerste 12 sjaals erop. We gaan hard! Maar het is ook intensief dus tijd voor een korte pauze, we zijn allemaal wel toe aan wat nieuwe energie. Tijdens de lunch merk ik hoe fijn dit team is. Er wordt heerlijk gekletst en gelachen, en dat vind ik zó belangrijk! Zo’n dag is pittig, dus het helpt enorm als het team het goed met elkaar kan vinden. Maar we moeten nog een hoop doen, dus hop weer aan de slag!

It’s a wrap!

We gaan als een trein en binnen no time staan alle sjaals erop. Maar… er is meer. Nieuw bij Spicy zijn drie heerlijke vesten die natuurlijk prachtig te combineren zijn met een sjaal, en die moeten natuurlijk ook op de foto. Al snel zijn ook die gedaan en dan rest ons nog één shot: het campagnebeeld. Het is misschien wel het belangrijkste shot, dat wat de geest van de collectie moet vangen, maar ook deze hebben we snel raak. Rond 6 uur zijn we helemaal klaar. It’s a wrap!

Het is altijd een lange dag zo’n shoot, maar het geeft zo veel voldoening. Eindelijk kan ik jullie laten zien wat ik de laatste maanden heb ontworpen en vol trots presenteer ik jullie nu de nieuwe collectie. Heb jij al een favoriet? Kijk snel!

Bekijk de nieuwe collectie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *