De inspiratie voor de Mystic Flower collectie

De inspiratie voor de Mystic Flower collectie

Deze collectie begon allemaal met een foto uit de jaren zeventig van een vrouw op een dakterras in Marrakech, Marokko.
De kleuren van Marrakech inspireerden mij om te werken met koraalroze en zandkleurige neutrale tinten aan de ene kant en eclectische, gedurfde en levendige kleurencombinaties aan de andere kant. Een prachtig contrast als uitgangspunt, gemengd met mijn liefde voor de jaren ’70 en voila: Mystic Flower was geboren.

Mystic Flower symboliseert een onverklaarbare schoonheid.
Ze is vrouwelijk en stoer.
Ze houdt van neutrale kleuren en van felle kleuren.
Ze houdt van klassiek en gypsy.
Ze omarmt diversiteit en eert authenciteit.

Aarde Tinten
De mode van de jaren ’70 gaat over tijdloze en zachte aardetinten, van verschillende tinten bruin en crème tot khakis, goud, citroengeel, zandtinten, koraal, burnt orange, dusty pink en tie and dye. Safari looks zijn hierbij een grote inspiratie en hebben dus veel invloed op de collectie.

Tint op Tint
We hebben hierbij toegevoegd een spectrum van verschillende tinten binnen dezelfde kleurenfamilie en voeren deze helemaal door. Uiteraard mixen we hierbij wel verschillende stoffen en patronen om het effect heel sprekend te maken. Het geheel oogt chic, origineel en krachtig.

Prints en Felle kleuren
Om de warme aarde tinten op te fleuren, hebben we bloemen en paisley prints van eigen ontwerp toegevoegd. En natuurlijk felle, gedurfde kleurencombinaties, zoals je deze ook terug vindt op de straten van Marrakech. De zebra- en luipaardprint mochten ook niet ontbreken in de collectie.

Romantisch haakwerk, borduurwerk en kant
Romantisch en sensueel, zijn kenmerkend voor de bohemian chique stijl van de jaren zeventig. We hebben zelfs een sjaal ontworpen voor de bohemian bruid. We hebben niet alleen natuurlijke kleuren, maar ook natuurlijke stoffen gebruikt om deze stijl te creëren. Kleine details bevestigd met sprankelende kralen die verrassend en subtiel zijn.

Details
We hebben voor de afwerking gevlochten touw en goud metallic draad gebruikt, voor een stoer en vrouwelijk effect.

Wil je meer weten over onze inspiratie: neem eens een kijkje op onze Pinterest pagina en op onze Instagram pagina.

Enjoy!! Waheeda en team

 

Sjaal-Flower Zebra-Spicy Scarves-voor 00009        Sjaal-Coral Crush-Spicy Scarves-voor 00010         Sjaal-Sunny Sky -Spicy Scarves-voor 00041         Sjaal-Living Coral-Spicy Scarves-voor 00026

Sjaal-Pink Desert en Green Zebra-Spicy Scarves- sfeer 00067